Groei – Groeien is groeien in Jezus

Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk. En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht.
Kolossenzen 2:9-10 (HSV)

Groeien als mens is groeien in Jezus. In Jezus!

Moet je je voorstellen. Hij is de meest sublieme, krachtige, en ook de meest tedere mens. De mens zoals een mens bedoeld is. De volmaakte mens. Die mens is er voor jou. Jij bent door God in Hem geplaatst. Om te groeien in zijn volmaaktheid.

Aan Hem kun je je optrekken. Waar je ook staat in je ontwikkeling, wat je ook nodig hebt, Hij is er om je te inspireren. Hij is altijd verrassend aanwezig om je te helpen. Zijn Geest weet je overal en op elk moment te vinden. Zijn wijsheid stijgt boven elke situatie uit, zijn kracht tilt je uit elk probleem op.

Maar ook al is Jezus zo groot en magnefiek, zo uitzonderlijk uniek, Hij is toch altijd welwillend om in jouw situatie en op jouw niveau met je mee te leven. Hij wijst je niet af en stelt je nooit teleur; Hij blijft trouw aan jou. Je hoeft je dan ook nooit te schamen voor Hem, nooit het idee te hebben dat je tekortschiet en niet voldoet in zijn ogen. Er is altijd ruimte voor groei in Hem.

Je raakt nooit uitgekeken op Jezus. Hij blijft fascineren, inspireren, verrassen, omdat Hij in elke situatie weer met genade komt.

God heeft je in Hem geplaatst om veilig en krachtig te kunnen groeien naar zijn gelijkenis. In Hem is je levenslange groei gegarandeerd.

Wink – Het wonder van groei vindt altijd plaats in het verborgene.