Groei – Jij bent bedoeld om te genieten

‘Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.’ Johannes 10:10

God heeft plezier in jou. Hij gunt je een goed leven – leven in overvloed. Daarvoor heeft Hij Jezus gegeven.

Jezus stond op uit de dood om ons het leven te geven. Geen afgevlakt leven, maar sprankelend, meeslepend leven. Geen leven dat in beslag genomen wordt door zorgen, maar veilig, opgewekt leven. Geen leven onder de druk van werk, gebonden aan verslavingen, in angst voor de toekomst, maar vrij leven, dat tot ontplooiing komt.

God heeft je het leven gegeven om ervan te genieten. Laat dat plezier dan niet roven. Wat vind je leuk? Waar heb je plezier in? Investeer daarin.

Ik hou bijvoorbeeld van de stad. Ik ben graag in onze eigen grote steden en maak ook stedentrips naar het buitenland. Daar snuif ik cultuur op, wandel door parken, beklim de hoogste punten, bekijk mensen en praat met ze. Ik doe dat samen met mijn vrouw en soms ook met mijn kinderen of met vrienden. Dat is voor mij echt genieten. Maar ik kan ook genieten van iets kleins als een heggemus in de struiken. Als ik erover nadenk, zou ik een heel boek kunnen vullen met alles waar ik van geniet.

Ik ben een levensgenieter. En ik ken er nog een. De man die het langst leefde, Metuselach. Hij was de zoon van Henoch. Van zijn vader had hij begrepen hoeveel vreugde God in ons vindt. Daar wilde hij zo lang mogelijk van genieten, dus kreeg hij zo’n lang leven (Genesis 5:21-26).

Wink – Je leeft in verwondering wanneer je je over Jezus blijft verbazen.