Groei – Mijn persoonlijk DNA

Jezus nam de broden, sprak het dankgebed uit en verdeelde het brood onder de mensen die er zaten. Hij gaf hun ook vis, zo veel als ze wilden. Johannes 6:11

Wat is jouw levensverhaal? Wat is daarin jouw specifieke vrucht?

Een jongen bood zijn vijf broden en twee visjes aan Jezus aan. Jezus vermenigvuldigde die. Dankzij deze jongen werden duizenden mensen verzadigd. Het jongetje zal geglunderd hebben. En Jezus dankte God (Johannes 6:5-11).

Ik voel me een beetje als dat jongetje. Op mijn tiende maakte ik al boekjes vol spannende verhalen, waar ook Jezus in voor kwam. Ik vertelde aan mijn klasgenoten over Jezus. Ik nam ze mee naar huis, waar ik op een wereldkaart de zendelingen aanwees die ik kende. Zelf tekende ik ook wereldkaarten, waarop ik arceerde waar ik in mijn dromen ooit zou komen. Ik wilde al van kleins af aan zendeling en journalist worden.

Als tiener wilde ik aan een stripboek over Jezus beginnen. Maar pas op mijn dertigste had ik een duidelijke visie ontwikkeld. Dit stripverhaal moest zo eenvoudig zijn, dat het gelezen kon worden door mensen uit allerlei culturen over de hele wereld. Inmiddels is ‘Jezus Messias’ in meer dan zeventig talen uitgegebracht.

Ik heb eigenlijk nooit anders gedaan dan over Jezus gesproken, geschreven en getekend. Ik vind het leuk dat andere mensen daarvan meegenieten. En ik denk dat God het meeste geniet van zijn vrucht in mijn leven. Want Hij is de Schepper van mijn persoonlijk DNA.

Wink – Niet van onze vrucht, maar van zijn vrucht in ons geniet God.