Groei – Uit je tekorten

‘Maar zonder mij kun je niets doen.’ Johannes 15:5

Goed, God houd van mij. Maar hoe houd ik van God? Ja, door nog meer van Gods liefde toe te laten. Maar als ik me toch tekort voel schieten?
Luister dan wat God tegen je zegt: ‘Zo ken Ik je niet, in tekorten. Jezus heeft elk tekort op Zich genomen. Geef mij al je tekorten, dan gaat de liefde stromen.’

Goed, daar ga je.

1. Tekort aan tijd?
‘Ik ben aantrekkelijk voor je. Geef Mij maar iets van je tijd en je zult graag meer tijd voor Me nemen.’

2. Tekort aan intimiteit?
‘Je hoeft niet met mooie praatjes of vragenlijstjes bij Mij te komen, want ik weet al wie je bent en wat je nodig hebt. Geef Mij liever jouw dankbaarheid, dan geef Ik je intimiteit.’

3. Tekort aan woorden?
‘Ik heb een paar woorden voor jou, waar jij voorlopig genoeg aan hebt: “Ik hou van je.” Geef me die paar woorden terug en zeg: ‘Ja, ik ben geliefd’. Let maar op, dan zullen de woorden waarmee je Mij wilt aanbidden gaan stromen.

4. Tekort aan beelden?
‘Ik heb je in mijn Woord geen omschrijving van mijn uiterlijk gegeven, maar wel van mijn persoonlijke kwaliteiten. Ik ben licht, omdat Ik alleen maar goed ben. Geef mij dat beeld, dan zal ik daar invulling aan geven.’

5. Tekort aan sleutels?
‘Ik heb je de enige sleutel gegeven waarmee mijn liefde bereikbaar voor je is: vergeving. Geef Mij je overgave aan mijn vergeving en Ik geef je de sleutels om al mijn gaven te ontvangen.’

Stiltetip – Geef God tijd en stilte, zodat Hij je alles kan geven wat je nodig hebt. Adem in, hou vast, adem uit en zie en zeg: ‘Ik groei in liefde. Ik weet hoe geliefd ik ben. Ik groei in liefde voor U en mensen’.