Groei – Visie voor de kerk

‘Deel in mijn vreugde, want ik heb het schaap gevonden dat verdwaald was.’ Lucas 15:6

Wat heb jij met de gemeente van Jezus? Ik vind haar zo boeiend omdat hier mensen tot bloei komen. Je ziet ze onder de boodschap van genade veranderen. Waren ze bang voor veroordeling, nu worden ze bevestigd en leren ze hoe goed ze in Gods ogen zijn. Was er moeite met anderen, nu delen ze vergeving en respect uit. Konden ze niet van zichzelf houden, nu ontvangen ze zoveel liefde dat ze daarvan gaan overstromen. Ja, je ziet ze opbloeien en steeds mooier worden.

Ik vind het een voorrecht om bij zoveel mooie mensen betrokken te zijn. Werken op papier met beelden en woorden vind ik leuk, maar mensen zijn het mooiste scheppingswerk, en daarin met de Schepper mee mogen werken geeft me de grootste voldoening.

Dat is trouwens wel anders geweest. Zolang ik met de pijn rondliep die mij door mensen was aangedaan, was ik op mijn hoede in de gemeente. Ik kon niet compleet vrij zijn om mezelf te geven, dus kon ik ook niet voluit genieten van mezelf en van anderen, laat staan hen onbevangen benaderen. Ik moest ontdekken wat Jezus met de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan bedoelde, me eerst zelf door Hem laten verzorgen en in zijn gemeenschap van genade opgenomen worden. Toen kon ik net zo gaan doen als Hij. Nou ja, leren om dat te doen. Maar intussen dus wel ontdekken dat zijn gemeente me echt het grootste plezier geeft.

Ik hoop jou ook.

Wink – Ik hou zielsveel van de gemeente: Jezus in mij voelt zich aangetrokken tot Jezus in de ander.