Groei – Wees er!

‘Ik ben God, de Ontzagwekkende.’ Genesis 17:1

God is niet ‘Ik doe’, maar ‘Ik ben’. Jij bent ook niet allereerst ‘Ik doe’, maar ‘Ik ben’. God schiep de mens namelijk niet omdat Hij een tuinman nodig had. Hij verlangde naar een metgezel. Hij zocht voldoening in intimiteit met iemand die er zou zijn.

God zou er zijn. De mens zou er zijn. En samen zouden ze er voor elkaar zijn. Aan al het werk, alle activiteiten, plannen en doelen ging dit vooraf: dat ze er zouden zijn.

Hallo, ben je er?

Want zo wil God het nog steeds, ook met jou: dat je er zult zijn. God blies zijn adem in je neus. Hij kuste je in intimiteit tot leven. Hij wilde dat je met je voeten in de modder van de aarde zou staan en hier zou aarden, en dat je tot bloei zou komen, net als de rest van zijn schepping. Maar Hij wilde wel dat je daarvoor met je hoofd in de hemel zou zijn. Dat je zijn Geest zou blijven inademen en steeds beter zou zien wie je bent. Met je voeten in de aarde, ja, maar met je mond, ogen, oren en hart in de hemel, om horen en doorleven wie jij bent.

Wat Jezus daar in de hemel voor eens en altijd heeft klaargemaakt, is voor jou hier en nu op aarde beschikbaar. Blijf ontvangen en je zult meer en meer weten wie je bent en er zo mag zijn.

Jij bent. Wees er!

Stiltetip – Zie jezelf hier op aarde. Jij bent er. Stel jezelf ook voor in de hemel. Jij bent er steeds meer. Zoek de intimiteit met Jezus. Zie en zeg: ‘U bent er, altijd. Ik ben er ook, hier en nu, voor u’.