Hart – God veranderde mijn hart

Ook al vergaat onze uiterlijke mens, toch wordt de innerlijke mens van dag tot dag vernieuwd.
2 Korintiërs 4:16

Het is onzin dat je vanaf je achttiende niet meer zou kunnen veranderen. Ik was achter in de veertig toen ik een hartsverandering doormaakte.

Ik ging met een paar vrienden naar New Creation Church in Singapore. We hadden preken beluisterd van pastor Joseph Prince en wilden hem live horen. Er was niemand die we kenden die met zoveel focus over Jezus sprak en zo consequent Gods genade wist uit te leggen.

In die tijd kon ik slecht slapen en me moeilijk concentreren. Ik was met mijn werk gestopt, omdat ik overspannen was geraakt.

De preek ging over Lazarus die door Jezus uit de dood werd opgewekt (Johannes 11). Jezus dankte God en riep zijn vriend tot leven. Het leek alsof ik daar tot leven geroepen werd. Pastor Prince wees op de steen die voor het graf weggerold moest worden. Op dat moment werd er een steen voor mijn hart weggerold.
Mijn oude ik moest zichzelf altijd bewijzen. Maar ik was aan mezelf gaan twijfelen. Daar was ik moe van geworden.
Nu hoorde ik dat die oude maar beter helemaal dood kon zijn. Zodat ik op Jezus’ woord tevoorschijn zou kunnen stappen in het opstandingsleven dat Hij mij gunde.

De steen die me gevangen hield in zelfveroordeling werd daar weggerold. Jezus riep me en ik reageerde. Ik stapte uit mijn depressie.
God had met zijn genade mijn hart gevonden. Ik voelde me als herboren. Sindsdien verzorgt Hij mijn hart met zijn genade en verander ik steeds meer naar degene die Hij in me ziet.

Stiltetip – Zie en zeg: ‘U heeft de steen voor mijn hart weggerold. Ik ben geliefd. Dat weet ik, want U woont in mijn hart’.