Hemel – De arend wijst je op jouw hemelvaart

Maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden. Jesaja 40:31a, HSV

Mensen raken teleurgesteld en gefrustreerd als hun verlangens niet uitkomen. Ze worden moe als ze geen verwachting meer hebben.1 Maar! Maar wie de Heer ver- wachten niet. Dan is er hoop, die je leven vleugels geeft. Arendsvleugels! Zo breed, zo sterk, dat je niets hoeft te doen om de thermiek op te vangen en op te stijgen.

Wie de Heer verwachten! Dat woord verwachten is in het Hebreeuws ‘kavah’. Het is een relationeel woord. Het betekent vol verlangen je verdiepen in degene naar wie je uitziet. Het is zo intens naar die persoon verlangen dat je je met hem verstrengelt. Als de losse strengen die zich tot één touw verstrengelen, zo verbind jij je met die persoon en trek je je aan hem op. Zo ben je met Jezus verbonden in je verwachting.

En op dezelfde manier is Jezus verbonden met jou. Want ook Jezus is vol verwach- ting. Hij verwacht jóu. Zijn verwachting bracht hem als op arendsvleugels door de dood heen in de hemel. Daar kijkt hij vol vreugde uit naar jou.2

Zie je jezelf al zweven? Het is de thermiek van Jezus’ liefde die jou laat opstijgen, samen met hem, tot in de hemel. In die verwachting vind je rust en nieuwe kracht voor elke dag.

1 Jes. 40:30; 2 Heb.12:2