Hemel – Hoe is het voor ons in de hemel?

‘Dan zullen de rechtvaardigen in het koninkrijk van hun Vader stralen als de zon.’ Matteüs 13:43a

In de hemel is het altijd feest. Op allerlei plaatsen in de Bijbel wordt er over feest- vreugde in de hemel gesproken.1 Jezus ziet ernaar uit om wijn met ons te drinken.2 Het brood en de wijn die we nu al nemen om aan hem te denken helpen ons om met die heerlijke toekomst bezig te zijn. Met de vreugde die voor ons ligt.

Mensen die hun pleziertjes uit zonde proberen te halen weten dat hun lol altijd wrang is. Ook al lijkt het spannend, het is niets meer dan bedrog. Niet de zonde leidt tot vreugde, maar verbonden zijn met God en met elkaar. Aan zijn tafel eten en drinken, samen hem prijzen, een koninklijke taak voor hem uitoefenen, je eigen unieke naam door hem horen noemen – de Bijbel beschrijft dat we juist daar onze vreugde in zullen vinden.

U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een liefelijke plek aan uw zijde (Psalm 16:11).

In de hemel is het leven spannend, enerverend, avontuurlijk, maar ook veilig, rustig, weldadig. Het is het leven waar we altijd al naar hebben verlangd, maar niet van durfden te dromen.

1 Luc. 15:7, Mat. 8:11, Jes. 25:6-8, Mat. 25:21b, Op. 19:9b; 2 Mat. 26:29