Hemel – Jij bent gemaakt voor de hemel

Laten hemel en aarde redding voortbrengen. Jesaja 45:8b

Wat betekent een leven op aarde als er geen hemel is? Dan ben je een klontje cellen dat de boel een poosje in beweging houdt – en dat was het dan. Maar is er een hemel, dan krijgt je bestaan hier op aarde betekenis.

Ik geloof dat je graag alles uit je leven haalt als je weet dat het na de dood verder- gaat, omdat er een hemel is. Als je weet dat je wat je hier gedaan hebt mee zult nemen naar daar. Alles wat goed en van waarde was, tenminste. De slechte dingen mag je achterlaten.

Maar dan moet je je wel bij de hand laten nemen door Jezus, die als eerste opstond uit de dood. Hij maakt je vrij van alle slechte dingen die aan je kleven. Alle zonde. Jezus geeft je een nieuw leven, hier al en straks na de dood helemaal. Volgens mij gaat dat besef je helpen om beter voor jezelf en de mensen om je heen te zorgen, ontspannen, maar ook met de kracht die het geloof in een hoopvolle toekomst je geeft.

Je bent gemaakt voor de hemel. Dat besef helpt je om te leven met hoop. Het geeft je energie om tegenslagen op te vangen en door te zetten. Met moed. Met ver- trouwen. Met liefde voor jezelf en voor anderen. Laten we het dus over de hemel hebben!