Hemel – Waarom zou je over de hemel nadenken?

‘Ik zal hem aanschouwen, ik zal hem met eigen ogen zien, ik, geen ander, heel mijn binnenste smacht van verlangen!’ Job 19:27

Stel je mensen de vraag of ze wel eens nadenken over de hemel, dan krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. ‘Veel te vroeg om over na te denken,’ zegt de een. ‘Sorry, te druk,’ zegt de ander. ‘Ik heb het wel goed hier, de hemel hoeft voor mij niet zo,’ zegt weer iemand anders. ‘Mijn hemel!’ reageert een volgende, ‘moet ik daar ook al over nadenken? Laat me met rust!’ Soms zie je iemand peinzen: ‘ Daar kan ik me geen voorstelling van maken. Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb zoveel vragen.’

Een enkeling begint te stralen. ‘De hemel – ja! Dan moet ik aan Jezus denken. Dat
ik bij hem zal zijn!’ Dat zijn de mensen die een relatie met de hemel hebben, omdat ze een relatie met Jezus hebben. Omdat ze weten hoe goed hij is, kunnen ze zich gemakkelijk indenken dat de hemel ook goed zal zijn. Want dat is de plaats waar hij is. Hun liefste vriend. Hun beschermer. Hun held.

We zullen Jezus zien. Waar? Daar! Dat is de belangrijkste reden om met de hemel bezig te zijn. Het is de plaats die God de Vader gereserveerd heeft voor Jezus en jou en al zijn kinderen. Jezus en jij en wij samen. Wij zijn zo kostbaar, dat God ons de beste plek gunt die we maar kunnen bedenken. De hemel!