Hemel – Verlangen naar volmaaktheid

Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen. 1 Korintiërs 13:10

Ik herken in mijzelf een verlangen naar schoonheid, liefde, een plek waar ik echt thuis ben. Het verlangen naar een paradijs. Ik heb het over de hemel. Volgens mij heeft iedereen zo’n verlangen. Je kunt zeggen dat zo’n verlangen niet bestaat, maar het is er toch. We verlangen allemaal naar de ideale partner, het perfecte huis, de mooiste plek op vakantie. De hele wereld gonst van verlangen.

Vraag het een kind. Het zal je vertellen wat er al van jongs af aan in ons allemaal leeft. Dat liefste vriendje. Dat mooiste plekje. Het verlangen naar volmaaktheid.

Is dat verlangen een illusie? Moeten we ermee kappen om erover te dromen? Wordt het toch alleen maar van ons afgenomen zodra we dood zijn, of ervoor al, door al onze negatieve ervaringen? Nee, God wil er iets mee zeggen. Ons verlangen leidt onze aandacht naar de hemel. Het bestaan van een hemel vertelt ons dat het alleen maar beter wordt en dat de dood niet het einde is, maar een doorgang naar een leven waarin onze verlangens worden vervuld.

Geloof je in de hemel? Het geeft je de kracht om positief in het leven te staan en de dood zonder angst in de ogen te kijken. Ik koester mijn verlangen naar volmaakt- heid. Het paradijs leeft in mijn hart. Ooit zal ik daar zijn.