Hemel – Onze vervulling

God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven. Prediker 3:11a

Je bent niet alleen maar bedoeld voor dit leven. Niet voor een leven dat leidt tot de dood, einde verhaal. Je bent niet alleen maar een prachtig setje moleculen en DNA (wonderbaarlijk bijeengebracht en samenwerkend, dat wel). Nee, je bent niet toeval- lig in deze tijd en op deze plaats ontstaan. Je bent er voor de hemel. Voor Jezus, die daar nu al is. Voor een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar jij straks zult zijn. Om daar de vervulling te vinden van alles waar je hier op deze oude aarde in je oude lichaam aan begonnen was.

Eigenlijk weet iedereen ervan. Ieder mens wordt geboren met een hunkering naar de hemel. Vanbinnen verlangen we naar de vervulling van onze diepste behoeften. Rust, zingeving, waardering, schoonheid, liefde, avontuur, geborgenheid. We gaan ernaar op zoek en omdat we niet echt iets vinden wat ons bevredigt, vullen we onze leegte met iets wat erop lijkt. We zoeken onze vervulling in routine, of in dingen die ons sterk prikkelen of juist verdoven. Totdat we erin vastlopen. Maar ook als we hulp zoeken blijven we iets missen.

We missen een persoon die ons volmaakt waardeert en liefheeft: Jezus. En we missen een plaats waar we ons volmaakt thuisvoelen: de hemel. Totdat Jezus in ons leven komt en ons uitzicht op de hemel geeft. Hij geeft ons de vervulling waar we allemaal naar verlangen.