Hemel – Straks ben je in het Vaderhuis

Geluk en genade volgen mij, al de dagen van mijn leven. Psalm 23:6a

Heb je het moeilijk, is alles onzeker, valt er veel weg om je heen, dan geeft God je Psalm 23. Het is een tekst die miljoenen mensen troost en bemoedigt. Het richt je op God die zijn schapen als een herder leidt en verzorgt. Zo goed is hij, dat je kunt zeggen dat zijn genade je altijd zal blijven achtervolgen. Hij wekt geloof in je op, zodat moeite minder moeilijk lijkt. Zijn liefdevolle aanwezigheid maakt je dankbaar, zodat je kunt zeggen: ‘Ik kom niets tekort’.

De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets (Psalm 23:1).

De Psalm leidt je door moeiten en gevaren, want je kunt zeggen dat God bij je is. Hij geeft je als een herder wat je nodig hebt. Hij leidt je, ja – maar waar naartoe? Waar kom je in deze prachtige Psalm uit? Bij God in de hemel! In zijn Vaderhuis!

Ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen (Psalm 23:6b).

David dacht misschien aan de tempel in Jeruzalem toen hij dit schreef. Maar wij denken aan het nieuwe Jeruzalem, waar God onder ons zal wonen. Psalm 23 wil dat we in moeite en zorgen onze gedachten vullen met de hemel. Dat we ons zullen voorstellen hoe we daar thuis zullen zijn. Daar mogen we onze dankbaarheid op richten. Daarmee is onze troost compleet.