Hemel – Wat is het enige wat je verlangt?

Om de liefde van de HEER te aanschouwen. Psalm 27: 4b

Mediteer je over de hemel, dan stel je je voor dat je bij God zult zijn. Op die manier ben je al in de hemel, al ben je nog op aarde. Je bent in Gods aanwezigheid. David stond ermee op, zodat hij er voor de rest van de dag wat aan had.

Laat mij, recht gedaan, uw gelaat aanschouwen, bij het ontwaken mij verzadigen met uw beeld (Psalm 17:15).

Zo zouden jij en ik ook de dag moeten beginnen. Eerst de hemel binnengaan. Weten dat God jou heeft rechtgedaan dankzij Jezus. Hem aankijken en er dan van doordrongen zijn hoeveel hij van je houdt. Heb je God ontmoet, dan weet je hoe geliefd je bent en kan je dag niet meer stuk. Dat is de kracht van gebed in de vroege ochtend.

Ken je van die momenten dat je intiem bent met God? Je kunt dat verlangen ontwikkelen en er gehoor aan geven. Dan wordt dat moment elke dag het topmoment waarop je kan teren. Nu al een hemelmoment, totdat je definitief in de hemel zult zijn.

Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de HEER alle dagen van mijn leven, om de liefde van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel (Psalm 27:4).