Hij brengt je daar!

Normal 0 0 1 231 1318 10 2 1618 11.1282 0 0 0

‘Wees vastberaden en standvastig.’
Jozua 1:9

Geloof je dat God je dankzij Jezus in het beloofde land geplaatst heeft? Geloof je dat Hij de strijd gestreden heeft? Dat Hij elke vloek, elke veroordeling weggenomen heeft? Zodat Hij je werkelijk alles kan geven wat Hij je beloofd heeft? God wil dat je meer ruimte in je gedachten toelaat voor zijn goedheid.

‘De HEER, uw God, zal zelf voor u uit gaan en de volken aan de overkant voor u uitroeien, zodat u hun land in bezit kunt nemen’ (Deut. 31:3).

God weet dat we maar moeilijk kunnen geloven dat Hij ook echt voor ons zal instaan. We laten ons maar wat gauw beïnvloeden door signalen die ons aan het twijfelen brengen. Onze vijanden zijn Satans aanklachten. Dus herhaalt Hij zijn belofte.

‘Wees vastberaden en standvastig. Er is geen enkele reden om bang voor hen te zijn, want het is de HEER, uw God, die met u meegaat. Hij zal niet van uw zijde wijken en u niet verlaten’ (Deut. 31:6).

Ook Jozua, die een nieuwe generatie Gods beloften binnenleidt, bemoedigt Hij zo.

‘De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen’ (Deut. 31:8).

Tot vijf keer toe wordt Jozua zo bemoedigd (Deut. 31:7, 23, Jozua 1:6, 9, 18). En zo blijft God ook ons aanmoedigen om onze kracht in zijn genade te vinden.

Zorg ervoor dat niemand zich de genade van God laat ontgaan (Hebr. 12:15) … We doen er goed aan ons te laten sterken door genade (Hebr. 13:9).

Tip – Laat je niet ontmoedigen: wat God zegt is een sterkere realiteit dan de omstandigheden.