Hij zal zegenen

Hij zal u zijn liefde betonen, u zegenen.
Deuteronomium 7:13


Wat een dag zal dit weer worden, als God ons zijn liefde betoont! God laat zijn liefde zien, Hij geeft zijn liefde, want Hij is de liefhebbende minnaar van mensen.

De Bijbel is zijn liefdesverklaring, Jezus de bruidegom die zich met ons verbindt en voor ons opkomt en zorgt. Hij staat klaar met liefde en zegen.

In Deuteronomium gaat het over een zegen die vrucht voortbrengt en zich uitstrekt naar de kinderen, het werk, het land. Het is Gods verbond met zijn volk. Natuurlijk wordt er van het volk gehoorzaamheid gevraagd, maar vergis je niet: de belofte staat voorop. Gods zegen is niet afhankelijk van onze gehoorzaamheid, maar uitsluitend van zijn genade. Laat je niet intimideren door teleurstellingen als het even niet lukt, of door leugens die Gods vrijgevigheid in twijfel trekken. Gods liefde stroomt vrijuit naar ons toe, dat heeft Jezus bewezen.

Wij hoeven Gods liefde niet te kopen. Het is éérst de gunst, dan de trouw, eerst zijn zegen, dan onze reactie, eerst zijn liefde, dan ons antwoord.

Wat wordt er dan van ons gevraagd? Die liefde te omhelzen, die zegen te beamen en aan te nemen. Zegen in je gezin, in je studie of werk en in je omgeving. Zegen die zelfs het land beïnvloedt.

Wrijf je ogen uit. Spits je oren. Let op Gods liefdeblijken en geniet ervan!