Hoe Jezus zichzelf voorstelt

 

‘Ik ben het, wees niet bang.’
Johannes 6:20


Jezus komt met genade en vergeving naar je toe. Hij biedt je een veilig leven aan, vrij van angst voor veroordeling. Zo maakt Hij zichzelf voortdurend bekend.

‘Ik ben het brood dat leven geeft’ (Joh. 6:35).
Jezus verzadigt je met zijn goedheid, zodat je echt kunt leven. Hij heeft met zijn lichaam voor jou ingestaan en de veroordeling opgevangen, zodat jij vrijuit kunt gaan.

‘Ik ben het licht voor de wereld’ (Joh. 8:12).

Jezus verheldert je verstand, zodat je niet meer in donderwolken hoeft te lopen. Hij plaatst je in zijn licht, waar geen spoor van duisternis in zit.

‘Ik ben de deur’ (Joh. 10:9).
Jezus is de toegang tot vrede, veiligheid, rust, een leven zonder angst voor veroordeling. Het vredevoedsel dat Hij aanbiedt maakt je kerngezond.

‘Ik ben de goede herder’ (Joh. 10:11).
Jezus heeft bewezen hoe goed Hij is: Hij gaf zijn leven voor jou. Hij kent jou en komt voor je op, zodat niemand jou kan roven.

‘Ik ben de opstanding en het leven’ (Joh. 11:25).
Jezus is opgestaan uit de dood en dat leven geeft Hij aan jou door, zodat zelfs de laatste vijand, de dood, geen vat op jou heeft. Dat is pas relaxed leven!

‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’ (Joh. 14:6).
Jezus is de weg naar de Vader, in Hem kom je uit bij Gods vaderhart. Zijn vaderliefde is het enige wat telt, de waarheid die je kunt beleven, het echte leven.

‘Ik ben de ware wijnstok’ (Joh. 15:1).
Jezus is de bron waar alles uit voortvloeit, die ons een goed leven bezorgt en die rijke vrucht oplevert voor anderen. In Hem ontvang je alles wat je daarvoor nodig hebt, want Hij is ook nog eens in jou!