Hoe meer liefde, hoe krachtiger je geloof

Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent.
Galaten 5:6


Wil God jou zegenen? Nou en of – zeker weten. Je mag daarop vertrouwen. Erin geloven. Maar hoe kan dat geloof groeien? Door goed te luisteren naar wat Jezus voor jou wil betekenen.

Dus door te luisteren komt men tot geloof, en wat men hoort is de verkondiging van Christus (Rom. 10:17).

Geloof is niet afhankelijk van wat jij presteert. Je hoeft niet aan voorwaarden te voldoen (Gal. 5:4-6). Je hoeft alleen maar te ontvangen. Het is namelijk Gods liefde die geloof bij jou opwekt. Naarmate je vaker hoort dat God van jou houdt en daar meer op vertrouwt, zul je merken dat je geloof sterker en sterker wordt. Want het is Gods liefde die jouw geloof krachtig maakt.

Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent (Gal. 5:6).

Wat niet wil zeggen dat God niks met je kan beginnen als je nog maar weinig vertrouwen hebt. Zijn liefde voor jou is zo groot en Hij wil je zo graag zegenen, dat zelfs jouw hele kleine beetje geloof voor Hem al voldoende aanleiding is om enorme bergen te verzetten.

‘Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn’ (Mat. 17:20).

Laat je verrassen door God – Hij houdt immers zo veel van je!

Tip – Kijk niet naar jouw probleem, maar naar Jezus, en ontvang dan jouw wonder.