Hoor jezelf nou eens!

‘Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren.’
Johannes 16:14


Als Gods Geest de leiding overneemt, staan de mensen te kijken. Jozef zet de raadgevers en magiërs van de farao duidelijk op hun plaats. De Psalm stelt dat met plezier vast.

De koning beval hem los te laten,
de heerser der volken liet hem vrij.
Hij stelde hem aan als heer van zijn huis,
als beheerder van heel zijn bezit,
om zijn prinsen aan banden te leggen
en zijn oudsten wijsheid te leren
(Ps. 105:20-22).

Wat Jozef daar voor de farao meemaakt brengt Jezus zo onder woorden:

‘Jullie zullen omwille van mij worden voorgeleid aan gouverneurs en koningen, en een getuigenis moeten afleggen ten overstaan van hen en de heidenen. Wanneer ze je uitleveren, vraag je dan niet bezorgd af hoe je moet spreken of wat je moet zeggen. Want wat je moet zeggen, zal je op dat moment worden ingegeven. Jullie zijn het immers niet zelf die dan spreken, het is de Geest van jullie Vader die in jullie spreekt’ (Mat. 10:18-20).

Hij heeft het hier over ons, over jou en mij. Wij hebben Gods Geest immers definitief ontvangen (Joh. 14:16-17)? Soms kom je voor mensen te staan, zonder dat je weet hoe je je daarop moet voorbereiden. Maar met Gods Geest in je heb je altijd wat te vertellen. Hij komt met ongekende wijsheid, doortastende scherpte, vitale overtuigingskracht.

De Geest is de kampioen in communicatie. Wees je ervan bewust dat Hij in je leeft en door je heen zal spreken. Dat bespaart je heel wat kopzorgen en verkrampte pogingen om te scoren.

Tip – Spreek vrijmoedig maar ontspannen over Jezus en ontdek al doende hoe Gods Geest daarin meewerkt.