Hug 40 – Bij elkaar horen

Willem is een paar weken naar het buitenland en het telefoonbereik is minimaal. Daar geniet ik stiekem best wel van. Normaal zijn we 24/7 bij elkaar en een hecht team. Nu doe ik waar ik zelf zin in heb en krijg ik een ander soort energie van het alleen zijn. De routine wordt even onderbroken. Maar áls hij belt, dan maakt mijn hart wel een sprongetje. Dan wordt weer bevestigd: wij horen bij elkaar. Wanneer ik zijn stem hoor dan wil ik hem ook zien, hier bij mij.

Relaties zijn kwetsbaar. Soms is het moeilijk om te blijven erkennen dat je elkaar nodig hebt. En dat je afhankelijk van elkaar wilt blijven. Maar alleen dan wordt je diepste verlangen vervuld. Ieder mens wil namelijk weten of hij of zij er mag zijn. Je wilt weten dat je bestaat – sterker nog, dat je gewild en geliefd en goed genoeg bent. En dat niet even, voor een moment, maar altijd. Je verlangt naar iemand die je bevestigt en altijd bij je zal blijven in een intieme relatie. Daarom kan het huwelijk zoveel vervulling geven.

Blijf elkaar bevestigen dat je bij elkaar hoort, in woorden, met lichaamstaal, met cadeautjes, met aandacht. Doe het op jouw manier en denk daarbij vooral aan wat jouw geliefde nodig heeft.