In het hoofd van de maker

Een inspirerend boek over creativiteit, kunst en kerk

Kopen via The Grace Factory Shop >

Inkijk PDF

Willem de Vink beschrijft hoe prediken bij hem werkt, hoe hij tekent en schrijft. Hoe de ideeën komen, wat ervoor nodig is om ze te laten rijpen en tot uitdrukking te brengen. Waarom hij dat doet. Hoe hij met reacties omgaat, met mislukkingen, teleurstellingen. Waar de pijn zit die soms naar boven komt. De rol van Marian, zijn vrouw, in al die processen. Waar ze samen plezier en voldoening uit halen. En hoe dankbaarheid steeds weer de boventoon voert, omdat ze hun talenten mogen blijven ontwikkelen en inzetten om mensen te zegenen.

Tussendoor allerlei leerzame tips over creatieve processen, beschouwingen over kunst, creativiteit en kerk, en welke prominente rol de kunstenaar in de Bijbel krijgt toebedeeld.

Willem: “Ik heb gemerkt dat er altijd méér dan genoeg inspiratie is. Als mensen klagen dat ze geen inspiratie hebben, is dat niet door gebrek daaraan, maar door een teveel aan alcohol, relatieproblemen of het blaffen van de hond bij de buren. Ik ben nu 50 jaar bezig met tekenen, schrijven en prediken en mijn plezier daarin is onverminderd groot. Mijn vrouw Marian en ik gaan ook nog eens als beginnelingen nieuwe creatieve vaardigheden ontwikkelen, maar eerst dus dit – omdat dit boek al zo lang in mijn hoofd zit…”

De meer dan honderd tekeningen in dit boek komen uit de persoonlijke dagboeken van Willem.

Uitgave The Grace Factory, 2022
Luxe editie, hardcover met stofomslag
B
eperkte oplage € 29,95
352 pagina’s
ISBN 9789083117287