Je mag om wijsheid vragen

Vraag God erom, die aan iedereen geeft.
Jakobus 1:5b


Voel je je wel eens dom? Niet getreurd: God wil je wijsheid geven. 

‘Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven’ (Jak. 1:5).

God geeft wijsheid zoals Hij genade geeft. Zonder voorbehoud: zonder te eisen of iets terug te vragen. Zonder verwijt ook: zonder dat Hij je een schuldcomplex aanpraat of het je kwalijk neemt dat je tekortschiet.

‘Ik was al schuldig toen ik werd geboren, al zondig toen mijn moeder mij ontving, maar u wilt dat waarheid mij vervult, u leert mij wijsheid, diep in mijn hart’ (Ps. 51:7-8).

God ziet voorbij aan jouw zondige natuur. Dankzij Jezus vult Hij jou met zijn Geest. En die Geest komt met wijsheid en inzicht (Kol. 1:9). Hij is de Geest van de waarheid, die in je woont en altijd bij je blijft (Joh. 14:17).

Kom je wijsheid tekort? Luister niet naar al die stemmen rondom je. Luister ook niet naar al die overwegingen en gevoelens die bij je opkomen. Luister naar de stem van Gods Geest binnenin je. Hij komt met wijsheid zodat je de juiste beslissingen kunt nemen, zult zeggen wat je moet zeggen en zult doen wat je moet doen.

Vraag God om wijsheid. Vertrouw op zijn Geest. Koers op zijn aanwijzingen. ‘Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel’ (Jak. 1:6a).