Jezus’ liefde gaat tot het uiterste

Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan.

Johannes 13:1

Luister! Hier hoor je misschien wel de mooiste regel uit het hele Johannesevangelie. Open je hart voor het hart van God dat hier wordt blootgelegd.

Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan (Joh. 13:1).

Hoor je dat? Jezus heeft ons lief. Iedereen die Hem toebehoort heeft Hij lief – de discipelen, jou, mij.

Hoe weet je dat je Hem toebehoort? Dat weet je vanwege zijn liefde. Je hoort niet bij Hem omdat je de juiste kerk bezoekt, de juiste liedjes zingt, je precies zus of zo gedraagt. Je hoort bij Hem omdat Hij zoveel van je houdt.

En wat zijn liefde zo bijzonder maakt: Hij heeft jou in de wereld lief. In deze wereld, tussen alle andere mensen, heeft Hij speciaal jou op het oog om van je te houden. Jazeker: in jouw wereld, te midden van jouw familie, vrienden, werk, hobbies, maar ook in jouw moeiten, zonden, twijfel, heeft Hij je lief.

En dat dus tot het uiterste. Dat betekent dat hoe diep je ook gezakt bent, hoe ver je ook afdwaalt, waar je ook bent, Hij daar bij je is. Je kunt het zo gek niet bedenken, of Hij ging verder, tot het uiterste – voor jou.

Heb je gehoord hoeveel Jezus van je houdt? Kijk dan ook hoe Hij dat waarmaakt. Aan het kruis zal Jezus zijn liefde voor jou in jouw wereld hard maken, zodat die nooit meer ongedaan gemaakt kan worden.

Dat is liefde tot het uiterste!

Johannes 13:1-30