Jij bent geen slachtoffer

Ook u bent door zijn genade gered.
Efeziërs 2:4b


Je kunt je misbruikt voelen. Mishandeld. Tekortgedaan. Ben je bang dat je daarmee moet blijven leven? ‘U leefde in de wereld zonder hoop en zonder God,’ lezen we (Ef. 2:12b). Maar daar is verandering in gebracht toen je met God ging leven!

Luister goed. Jij bent niet getekend voor het leven. Je krijgt niet levenslang. Nee! Gods genade zet je op de plaats waar Jezus opstond uit de dood. Daar ben je wat Hij zegt. In Jezus ben je veilig om uit te groeien tot het kind van God dat Hij in je ziet. Zijn Woord is sterker dan jouw ervaringen!

‘Hij heeft ons geschapen tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen,’ lezen we (Ef. 2:10a). Letterlijk staat hier dat je van zijn maaksel bent. Van Hem: je bent van de kwaliteit van Jezus.

Je bent niet gedoemd om je altijd rot te blijven voelen over wat je overkwam of daarnaar te blijven handelen. God heeft andere plannen met je. Je mag gaan doen wat Hij heeft voorbereid en wat past bij jouw nieuwe identiteit.

‘Hij heeft ons geschapen tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen … om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk heeft gemaakt’ (Ef. 2:10).

Luister wat God van je zegt. Kijk in de spiegel en zie Jezus. Je mag met vertrouwen de toekomst instappen. Met hoop!