Kijk: de tuinman!

De steen voor het graf was weggerold.
Lucas 24:2b


Kijk met me mee naar die wonderlichte gebeurtenissen tijdens die vroege paasmorgen. Op de eerste dag van de week wordt zichtbaar waar het offer van Jezus’ lichaam toe heeft geleid: de steen is van het graf weggerold! Als de veroordeling is weggenomen, kan er nieuw leven tevoorschijn komen. Geen steen meer die ons tegenhoudt. Geen wet die ons nog veroordeelt.

De ingang naar de tuin is heropend. Het zicht op het paradijs, dat door Adam, de eerste tuinman werd verpest. Toen hielden twee engelen daar de wacht, zodat niemand er meer bij kon komen (Gen. 3:24). Nu wijzen twee engelen bij het graf naar Jezus in de tuin.

‘Waarom zoekt u de levende onder de doden? Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt’ (Luc. 24:5b).

Maria dacht dat ze een tuinman zag toen ze zich omdraaide van het graf en de olijftuin inkeek (Joh. 20:11-15). En ze zag het goed. Er is een tuinman die je welkom heet in het paradijs. Hij noemt je naam, zodat je weet dat je daar mag leven, samen met Hem.

‘Maria!’ (Joh. 20:16).

Blijf niet plakken bij het graf waar al jouw zonden in begraven zijn. Blijf niet hangen in de lijklucht van veroordeling. Stap de paasmorgen binnen, de genadetijd die Jezus uitriep, de tuin die Hij opende. Draai je om als je de stem van de tuinman hoort. Hij roept jouw naam.