Overvloedige vreugde

U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde.
Psalm 16:11


Moet je je voorstellen. Er is een weg waarop je het leven kunt leiden zoals God het bedoeld heeft. Die weg bestaat uit overvloedige vreugde. Ga je die, dan is het alsof je op blijdschap wandelt. Telkens als je je voet op die weg neerzet, raak je vreugde aan. Overvloedige vreugde nog wel.

Die weg wordt een lieflijke plek genoemd. Je zou je kunnen voorstellen dat het onderweg stormt, dat de neerslag je tegenwerkt, dat je stevig moet klimmen en dalen. Maar als dat al zo is, dan is die weg voor jou toch altijd weer een lieflijke plek, waar of wanneer je daarop je voet ook neerzet.

Het is de weg die alleen de Vader ons kan wijzen. Het leven dat alleen Hij kan geven. In zijn nabijheid. Aan zijn zijde. Zie je jezelf al lopen aan Vaders hand?

De weg naar het leven waar de Vader ons hier op wijst, is Jezus. Hij legde zijn leven af, zodat wij daarop konden gaan staan om te leven.

Jezus zegt: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’ (Joh. 14:6).

Jezus is de enige weg die je vreugde schenkt zodra je hem bewandelt. Overvloedige vreugde zelfs. ‘Verzadiging met vreugden’, vertaalt de Naardense Bijbel. Jezus maakt het mogelijk dat je in Gods aanwezigheid wandelt, waar die overvloedige vreugde gegarandeerd is. Voor altijd, staat er in de psalm. Voorgoed.

Tip – Ga je weg ook vandaag weer met veel vreugde. Doe dat eens letterlijk. Ga eens rondlopen, terwijl je bij elke stap denkt: vreugde, vreugde. Je zou ook kunnen gaan dansen.