Schoonheid gegarandeerd

Prijs de HEER, mijn ziel, vergeet niet één van zijn weldaden. Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen, hij redt uw leven van het graf, hij kroont u met trouw en liefde, hij overlaadt u met schoonheid en geluk, uw jeugd vernieuwt zich als een adelaar.
Psalm 103:2-5


Mmmm – het is vandaag weer een mooie dag om Gods genade heel, heel, heel diep in te ademen. Lees wat hierboven staat. Wordt je jeugd vernieuwd? Gods genade heeft zelfs invloed op onze leeftijdsbeleving!

Wij denken vaak nog zo klein van God en van wat ons dankzij Jezus toekomt. Ons geloof moet gevoed worden, want van nature praten we onszelf en elkaar gemakkelijk de put in. Maar dat is nergens voor nodig. We zijn gerechtvaardigd (goedgekeurd) in Jezus, daar kan de zonde niet meer tussenkomen. Paulus zegt dat de genade (Gods onverdiende gunst) ons fundament is (Rom. 5:2). Als we daarop staan, verandert dat ons leven. Vanuit genade werkt God zijn plan uit.

Dus nogmaals: wij zijn rechtvaardig in Christus. Gods garantie is onomkeerbaar. Daarom hoeven we ons niet te richten op onze tekorten, maar kunnen we ons rustig concentreren op alle weldaden die God in zijn genade uitwerkt. Lees het hier in deze psalm. Vergeving, genezing, redding, kroning, vernieuwing, geluk, verjonging en schoonheid …

Schoonheid! Is het je wel eens opgevallen? Mensen die leven vanuit Gods genade worden er mooier op. Stralender. Je gezicht vertoont geen grafkleur meer, haha!

Tip – Zeg tegen je ziel (je wil, gevoel, verstand): ‘Prijs de HEER!’