Stilte – Je hart vindt pas rust in God

Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen,
van hem blijf ik alles verwachten.
Psalm 62:6

Van nature zijn we snel opgejaagd. We maken ons zorgen, worden afgeleid of vervelen ons. We leven met een rusteloos hart. Nooit vinden we de rust die we zoeken, tenzij …

De zeventiende-eeuwse Franse filosoof Blaise Pascal schreef het al: ‘Ons hart vindt nooit rust, tenzij het rust vindt in God.’

We zijn geschapen voor een intieme, vertrouwelijke omgang met onze hemelse Vader. Omdat ons verlangen naar verbondenheid, liefde en waardering alleen maar vervuld kan worden door degene die ons het beste kent en ons nooit teleurstelt.

Verlang jij dus naar God, weet dan dat Hij nog veel meer naar jou verlangt. Hij wacht op je. Hij staat voortdurend op de uitkijk.

Daarom is het een goed idee om discipline aan te brengen in je omgang met God. Een dagelijkse routine om tot rust te komen. Daar zijn we deze maand dus mee bezig!

Zeg: ‘Ik neem de tijd voor een vertrouwelijke omgang met mijn eeuwige Vader’.

Zeg: ‘Ik kijk U aan. U kijkt mij aan. En ik weet het: U heeft mij altijd al aangekeken’.

Zeg: ‘Ik ben in U. U bent in mij. Ik besta dankzij uw liefde’.

Zeg: ‘Ik kom tot rust bij U’.

Zeg: ‘Jezus’.

Stiltetip – Houd vol. Volg je hartsverlangen. Laat bovenstaande bijbeltekst op je inwerken (lees hem meerdere keren hardop). Kom tot rust bij God. Ontspan je lichaam. Adem rustig in en uit. En zeg dus bij het uitademen: ‘Jezus’.