Stilte – Maak gebruik van Jezus’ naam

‘Door niemand anders kunnen wij worden gered, want zijn naam is de enige op aarde die de mens redding biedt.’
Handelingen 4:12

Een naam is meer dan een woord. Er schuilt een wonderlijke kracht in iemands naam. De complete persoon zit erin verborgen. In een naam komt iemand naar je toe met alles wat hij is.

Met Jezus is dat ook zo. En wel heel sterk. De naam van Jezus spreekt krachtiger dan welke naam ook. Omdat Hij de krachtigste persoon is die er bestaat.

Jezus betekent ‘God redt’. Hij heeft ons gered uit het zinloze bestaan dat we van onze ouders hadden geërfd.

Want leek het dat we zouden leven om alleen maar te sterven? Dat is niet waar. Jezus heeft bewezen dat we leven om het leven te leven dat God ons gunt. Om eeuwig te leven.

Er is geen andere naam die ons kan bewaren. Neem je Jezus’ naam op je lippen, dan verbind je je met de enige persoon in de kosmos die de dood overwon. Alle doodsmachten moeten wijken voor die naam.

Jezus schenkt je hetzelfde leven dat Hij leeft. Dat is zijn redding voor jou. Verbind je je met Jezus’ naam, dan ben je verbonden met die redding. Daarom is het zo goed om de naam van Jezus uit te spreken.

Ga dus ook vandaag weer met zijn naam de stilte in. Hij is jouw redding.

Stiltetip – Zeg: ‘Jezus’. Concentreer je rustig op die naam. Adem diep in, houd vast, en adem langzaam uit, terwijl je die naam zegt: ‘Jezus’. Neem vandaag 30 minuten de tijd voor deze eenvoudige oefening.