Stilte – Stil in je schuilplaats

‘Wees stil en weet dat ik God ben.’
Psalm 46:11 (WV)

Het is niet vreemd dat je soms moe wordt van alles wat er op je af komt. Je omgeving kan behoorlijk intimiderend zijn. Je wordt voortdurend beoordeeld. Je moet vanalles. Je voelt hoe je aangevallen wordt. Je wordt onbarmhartig afgerekend op je prestaties, je uiterlijk en zelfs op wie je bent.

God weet ervan. Hij weet precies wat je nodig hebt. Als je goed luistert, hoor je diep vanbinnen dat Hij je uitnodigt in zijn schuilpaats. Hij biedt je een veilige plek. Een safe house. Je mag je daarin terugtrekken om tot rust te komen.

God is voor ons een veilige schuilplaats.
Psalm 46:2

Waar is die schuilplaats te vinden? In de stilte. Dat is de plek om te mediteren op de liefde van God. Daar wordt je vertrouwen opgebouwd. Vanaf die plek vat je weer moed om verder te gaan. Met nieuwe kracht, omdat je nog weer beter beseft wie God is. De stilte bij God is echt een verademing.

Het is niet gek om je regelmatig even terug te trekken bij God. Je hebt het nodig om op adem te komen en alles weer op een rijtje te krijgen. Je moet weten wie er aan jouw kant staat. Middenin de druk en drukte die op je afkomt mag je even stil worden om tot je door te laten dringen dat God er is.

Stiltetip – Neem weer je tijd op je vaste plek. Zoek ook vandaag de stilte om op adem te komen bij God. Wees stil en wees je bewust van zijn onveranderlijke aanwezigheid. Adem diep in, houd vast, adem rustig uit en zeg: ‘Jezus’.