Verbondenheid – Onderhoud de band

En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt. Kolossenzen 3:14

Er leeft een diep verlangen in ons om verbonden te zijn met anderen. Allereerst met God, maar ook met onze geliefden en met de gemeente van Jezus Christus.
God geeft ons liefde, die een bijzondere band schept. Omdat we geen veroordeling meer kennen, kunnen we zonder zorgen de eenheid beleven die God ons gunt.

Je tijd met Jezus helpt je om daarin te groeien. Je beleeft een diepe verbondenheid met Hem. Zijn liefde inspireert je om te bidden voor anderen en je te verbinden met hen. Je trekt als het ware een mantel van liefde aan, waar je elke dag in mag wandelen.

Daarom moedig ik je aan om ook deze maand weer dagelijks 30 minuten apart te zetten. Onderhoud je eenheid met Jezus. Verbind je in gebed ook met de mensen om je heen: je geliefden, je leiders, de mensen die God je op het hart legt.

1. Concentreer je eerst weer op de tekst van de dag.

2. Ga daarna in een ontspannen houding zitten. Neem de tijd om een poosje diep in te ademen, even vast te houden en rustig uit te ademen.

3. Richt je intussen op Jezus, die met zijn Geest in je woont.

4. Bij het uitademen zeg je ‘Jezus’ of wat je in de stiltetip krijgt aangereikt.

5. Daarna kun je de tijd nemen om te bidden voor de mensen die je dierbaar zijn.

Stiltetip – Beleef je verbondenheid met Jezus. Zelfs in je ademhaling ben je één met Hem. Mediteer op bovenstaande bijbeltekst. Zie en zeg: ‘Ik ben één met U’. Denk ook aan je geliefden. Zie en zeg: ‘Wij zijn één met U en met elkaar’.