Wat God met ons kleine beetje geloof doet

 

‘Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’

Matteüs 17:20

Jezus geneest in de mensenmassa een jongen die vaak in water en vuur valt. Hij stuurt de demon resoluut weg. Dat lukte zijn leerlingen niet. ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof,’ zegt Jezus (Mat. 17:14-20).

 

Als Jezus je op je geloof aanspreekt, kun je gemakkelijk naar je eigen tekort daaraan kijken. En moedeloos worden. Maar Jezus zegt gelijk dat God met ons kleine beetje geloof onvoorstelbaar veel kan doen. Als je dat geloof maar op je lippen neemt.

‘Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen’ (Mat. 17:20).

Vervolgens verwijst Hij naar het geloof van Abraham. ‘Is ook maar iets voor de HEER onmogelijk?’ vroeg God aan Abraham (Gen. 18:14). Zijn vrouw Sara had gelachen omdat ze zich niet kon voorstellen dat ze samen nog een kind zouden krijgen. Maar God had het beloofd. En Abraham geloofde dat (Gen. 15:6).

‘Niets zal voor jullie onmogelijk zijn,’ zegt Jezus (Mat. 17:20).

Wij worden kinderen van Abraham genoemd. Kinderen van hetzelfde geloof. Nu met Gods Geest in ons die goddelijke krachten aan ons geeft (Gal. 3:5-9).

Niet het geloof in ons geloof, maar het geloof in onze Vader maakt ons tot geloofshelden. Het kleine beetje geloof dat we zijn kinderen zijn kan God al gigantisch bevestigen. Laat dus maar horen waar jij voor staat. Daar moet elke tegenstrevende macht voor wijken. Hup, in de zee ermee!

Matteüs 17:14-21 Marcus 9:14-29 Lucas 9:37-42