58 Willem in Nepal (reisverslag)

Ik was drie weken in Nepal, samen met Roland Rutgers, om daar christenen te versterken in hun geloof. We zijn in zeer afgelegen gebieden in het hooggebergte geweest. Het was een intensieve reis, met kostbare contacten en veel mogelijkheden om uit te delen van Gods liefde.

Als we niet moesten reizen, waren we bijna elke dag wel ergens aan het preken. Hoogtepunt was de ontmoeting met een bergvolk onder de besneeuwde toppen van de Himalaya, waar Roland al bijna 30 jaar komt. Er is in die jaren een kerk met een sterk getuigenis ontstaan. Daarnaast spraken we in kerken in diverse dorpen en steden. Ook gaven we vijf dagen lang studie aan bijbelschoolstudenten en andere mensen die aanschoven, verzorgden we de inhoud van een huwelijksdienst, spraken we tijdens een doopdienst en gaven we ons getuigenis in een meisjesinternaat. Onze Sherpa-gids (een boeddhist) was overal bij. Hij zei bij ons afscheid: ‘Jullie hebben zulke mooie dingen verteld. Ik hoor het steeds weer in mijn oor.’

Roland en ik zijn al zo’n vijfendertig jaar betrokken bij elkaars bediening. Voor mijzelf was de reis een bevestiging dat wat Jezus volbracht heeft voor alle volken dezelfde kracht bezit. Straks zullen we al die mooie mensen tegenkomen voor Gods troon!

“Mijn verlangen om de Heer te dienen is nog sterker geworden. Mijn roeping is verdiept. Ik ben bemoedigd en heb nieuwe inzichten gekregen. Ik weet nu het verschil tussen het oude en nieuwe verbond. En dat mijn zonden voor eeuwig vergeven zijn.” Pastor van een bergdorp

“Ik zie nu wat een geweldig geschenk gerechtigheid is. Dat we Jezus mogen zien als we in de spiegel kijken. Alles werd zo duidelijk. Ik werd opgetild door de Heer.” Pastor van een ander bergdorp

“Ik begrijp nu het Oude Testament. Het gaat niet alleen over zonde, maar ook over Jezus. Dit ga ik aan mijn vrienden in de kerk vertellen.” Studente bijbelschool

“We vonden het heel bijzonder om met jullie op te trekken. Jullie pasten je als vrienden aan onze eenvoudige manier van leven aan. En wat hebben we veel geleerd van jullie. Ik wil voor jullie salueren.” Directeur bijbelschool

Fotoverslag – Wil je mijn kleurrijke reisverslag van Nepal bekijken? Bekijk hem hier. Je gaat vanzelf van de Nepalezen houden!