91 Eerbetoon Gerard de Vink en Cuuck Veenman

Mijn ouders heb ik beschreven in verschillende boeken, het meest uitvoerig in Getekend en in In het hoofd van de maker. Gerardus Jacobus de Vink (1916-1993) en Jacoba Veenman (1921-2011) konden niet samenleven. Die spanning zie je op hun gezichten en houding terug. Ik heb ook iets over hun achtergrond weergegeven. Daar liggen voor mij een aantal onopgeloste vragen. Toch zijn voor mij ook de bron van genade die ik mocht ontdekken, namelijk dat het leven een geschenk is. Ik ben hen dankbaar dat ik er mag zijn en zie ernaar uit om hen terug te zien om over deze plaat van gedachten te wisselen. Geschilderd in 2022 in olieverf op papier.

Willem de Vink

Bekijk de strippagina Vergeving ontlast de herinnering.

Lees het interview in Visie.

Boek Getekend.

Boek In het hoofd van de maker.