Over ons

Willem en Marian de Vink zijn bedreven in creatieve communicatie: spreken voor groepen, schrijven, tekenen, ontwerpen. Ze geven met hun talenten onafgebroken uitdrukking aan hun liefde voor Jezus. Hun boeken gaan de hele wereld over en ze verzorgen spreekbeurten en trainingen in binnen- en buitenland. Daarin worden ze bijgestaan door een groep trouwe supporters…

Willem en Marian hebben The Grace Factory opgezet voor hun activiteiten en stichting Wereldtaal om hun initiatieven mogelijk te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat Gods genade mensen leert om van zichzelf en van anderen te houden. Ze zien het gebeuren – en daar gaan ze voor!

 

 

Boeken
Willem heeft diverse succesvolle boeken op zijn naam staan, die door zijn vrouw Marian werden vormgegeven. De bekendste is het stripboek Jezus Messias, dat Willem en Marian gratis beschikbaar stellen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het verhaal van Jezus. Het stripboek wordt tot in de verste uithoeken van de wereld gelezen en verscheen tot nu toe al in meer dan 140 talen. Verder maakten ze diverse dagboeken. Goede Genade is de bekendste, negen keer herdrukt. Van hun Tienerbijbel zijn al 30.00o exemplaren van werden gedrukt. Andere boeken zijn bijvoorbeeld Hemels Huwelijk, dat Willem samen met Marian schreef, en Zeker weten! over het fundament van genade en een serie prachtige cadeauboekjes voor allerlei doelgroepen en gelegenheden. In Willems debuutroman Markus kijk je door de ogen van een vijftienjarige naar wat Jezus indertijd in Israël door maakte. Zie boeken.

Sinds 2017 geven Willem en Marian hun boeken uit in eigen beheer via The Grace Factory.

Spreekbeurten
Willem geeft spreekbeurten voor uiteenlopende doelgroepen in binnen- en buitenland. Hij wil daarmee zijn publiek een ontmoeting met Jezus meegeven. Hij gebruikt allerlei invalshoeken en onderwerpen die je hier op zijn website vindt (Inspiratie, Artikelen). Vooral identiteit, genade, ontspannen leven en het fundament van het geloof zijn favoriet. Zijn voordrachten worden gekenmerkt door een heldere, eerlijke en doorleefde boodschap, vaak voorzien van illustraties en verhalen.

Willem en Marian leiden ook elk jaar een groepsreis naar Israël.

Spreekbeurten aanvragen. Preken beluisteren.  Preken bekijken.

Website
Op de website van Willem vind je naast actuele informatie ook zijn nieuwste Preken, Inspiratie, (dagteksten voor meerdere jaren) en meer dan 40 van zijn Artikelen.

Ontvang je zegen uit het werk van Willem en Marian de Vink?

Zij kunnen hun werk doen dankzij giften. Wil je hun supporter worden en helpen om volop door te gaan?

• Leef mee via hun nieuwsbrief (vraag hem hier aan)

• Doneer een gift of geef een vaste maandelijkse bijdrage via hun stichting Wereldtaal: NL42 RABO 0355 7005 30

“Wij geloven dat de invloed van Jezus individuen, huwelijken en complete gemeenschappen gezond kan maken. We zien in ons werk de transformerende kracht van zijn genade.”
(Willem en Marian de Vink)

Ontwikkeling
Willem (geboren in 1957) begon al jong met spreken, schrijven en tekenen. Hij wilde graag uitdrukking geven aan zijn liefde voor Jezus. De Jezus-strips die hij als tiener maakte (verzameld in het boek Stripverhaal Wereldtaal) deelde hij op de middelbare school uit aan zijn klasgenoten. Zijn godsdienstleraar vroeg hem om de les te gaan verzorgen. Zo begon hij zijn loopbaan als publicist en prediker.

Van 1972-1989 werkte hij voor stichting Jong en Vrij, die toen geleid werd door evangelist Nico van Biljouw. Willem werd als illustrator en vormgever  ingezet, maar was al snel ook hoofdredacteur en uitgever. Meer dan tien jaar was hij verantwoordelijk voor het maandelijkse magazine voor discipelschap Jong en Vrij, de jaarlijks terugkerende Jong en Vrij Schoolagenda en het evangelisatieblad Tegenstroom, dat overal in het land onder scholieren werd verspreid. Tegelijkertijd was hij leraar aan de Jong en Vrij Trainingsschool, een interne opleiding met gemiddeld 60 studenten per jaar. Hij gaf les in het volgen van Jezus, relaties en andere vakken. Hij leidde de opleiding twee jaar en voorzag die van specialisaties in creatieve communicatie en zending. Daarnaast organiseerde hij het lerarencontact voor christen-leerkrachten uit het hele land. Ook was hij betrokken bij het ontstaan van de Jong en Vrij Evangeliegemeente in Rockanje, die in 1978 werd opgericht door Nico van Biljouw. Hij zette het kinderwerk op en werd oudste.

Willem trouwde in 1980 met Marian van der Sprong, met wie hij drie kinderen kreeg. Het gezin woonde in de leefgemeenschap van Jong en Vrij in gebouw Vredeheim in Rockanje en op de tienerboerderij de Stormhoek in Hellevoetsluis.

In 1989 verlieten zij Jong en Vrij. Willem ging werken als freelance spreker voor kerken, studentenverenigingen, jeugdevenementen en conferenties en als journalist en illustrator voor dagbladen, uitgevers, reclamebureaus en televisie. Marian ontwikkelde zich als professioneel grafisch vormgever.

Willem stopte al snel zijn commerciële werk, om een stripverhaal over het leven van Jezus te gaan maken met de visie dat de strip een wereldtaal is. Het verlangen om zo’n stripboek te maken ontstond al in zijn tienerjaren. Om hun visie uit te werken en het project mogelijk te maken richtten Willem en Marian stichting Wereldtaal op. Het stripboek Jezus Messias verscheen in 1993 en wordt sindsdien in steeds meer talen uitgebracht.

In 1994 startte Willem samen met André Veen Heavenly Quality, met de bedoeling om materialen en activiteiten te ontwikkelen die jongeren zouden stimuleren om trots op Jezus te zijn. Onder dit label werden door stichting Opwekking magazines en boekjes uitgebracht die overal in het land door jongerengroepen werden ingezet en ook door EO Ronduit werden opgepakt. Er verschenen twee HQ cd’s die werden ontwikkeld i.s.m. radio-dj Evert ten Ham. Met vrienden van Jong en Vrij en andere kerken ontwikkelde Willem tussen 1991 en 2001 het jongerenprogramma van de Opwekking Pinksterconferentie tot een compleet jeugdfestival, het HQ Event, ook weer met de bedoeling om jongeren in hun eigen taal te betrekken bij Jezus. Op het hoofdpodium van Opwekking werd in 1998 het HQ Manifest dat Willem schreef geroepen en gezongen door een jeugdkoor o.l.v. Maarten Wassink.

Willem initieerde in 1996 de landelijke actie Klas 2000. In samenwerking met Agapè, Opwekking, Tiener Toekomst, Youth for Christ, de EO en andere organisaties kwam een project op gang om scholieren bekend te maken met de betekenis van Pasen. Honderden kerken adopteerden scholen in de wijk. Meer dan 400.000 scholieren in het voortgezet onderwijs ontvingen HQ materialen en 300.000 scholieren op basisscholen stripboekjes Jezus Messias.

In dezelfde tijd gaf Willem onder de noemer HQ trainingen in spreken, schrijven en tekenen. In 2002 richtte hij de HQ School voor Bijbel en Kunst op, een interne eenjarige opleiding die tot 2015 zou bestaan.

Willem was van 1979-2006 medewerker van de Pinksterconferentie en van het magazine van stichting Opwekking. Er kwam een abrupt einde aan de samenwerking omdat Willem en de andere medewerkers in het jeugdprogramma teveel nadruk op genade zouden leggen. Hij was niet meer welkom in een aantal pinkstergemeentes. De controverse bereikte de landelijke pers.

Van 2000 tot 2004 werkte Willem bij stichting Agapè (Campus Crusade for Christ), waarvoor hij visie voor de stad ontwikkelde. Hij was er twee jaar directeur, maar vertrok met een burn-out.

Willem en Marian werkten daarna als pastorsechtpaar tussen 2007 en 2016 mee met Jong en Vrij (nu Redemption Church) om een aantal nieuwe kerken  te stichten. Willem was korte tijd bestuurslid van Jong en Vrij en anderhalf jaar deeltijd interim-voorganger van de gemeente in Den Haag. Omdat hij bij volgens het bestuur van de kerk niet meer als pastor nodig was werd hij eind 2016 ontslagen. Sindsdien werken ze vanuit hun organisatie The Grace Factory.

Willem wordt al decennia lang uitgenodigd voor spreekbeurten. Hij dient in kerken, bijbelscholen, studentenverenigingen en groepen. Ook leidt hij met zijn vrouw groepsreizen door Israël.

Willem en Marian de Vink hebben veel generaties geïnspireerd met het evangelie en hebben ook weer nieuwe generaties op het oog. Ze werken vanuit The Grace Factory en krijgen support voor hun dagelijkse voorzieningen en voor speciale projecten vanuit stichting Wereldtaal.

Publicaties
Willem is naast spreker ook schrijver en tekenaar. Hij publiceerde in 1972 als veertienjarige zijn eerste strips in de bladen Jong en Vrij en Aktie (Youth for Christ). Die eerste stripverhalen bundelde hij in 2017 in het luxe album Stripverhaal Wereldtaal, dat hij in eigen beheer uitgaf.

Ook begon hij al jong te schrijven. Hij was meer dan tien jaar hoofdredacteur van het magazine Jong en Vrij. Daarnaast schreef hij columns en artikelen voor diverse andere bladen, kranten, websites en voor televisie. Door de jaren heen schreef hij meer dan 30 liedjes voor kindertheater Simon en Zo.

Van zijn hand verschenen tot nu toe zo’n dertig boeken, die hij meestal zelf illustreerde. Een van zijn eerste boeken was het stripverhaal Jezus Messias, dat een enorm project zou worden. Willem en Marian hebben het boek van begin af aan gratis beschikbaar gesteld voor doeleinden die stroken met hun visie. Het wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt voor evangelisatie, onderwijs en het starten van nieuwe kerken. Dit beeldverhaal over Jezus wordt ook nog eens over de hele wereld door honderdduizenden mensen bekeken op filmpjes in diverse talen via internet. Van de boeken zijn op dit moment naar schatting zo’n 2 miljoen exemplaren gedrukt in meer dan 140 talen. In ons land is Jezus Messias beschikbaar in het Nederlands, Engels, Chinees en Arabisch.

Veel media-aandacht kregen naast het stripboek zijn autobiografie Getekend, waarin hij de scheiding van zijn ouders binnen de evangelische beweging beschrijft, en Dit is liefde, Vincent, waarin hij de invloed van Jezus in het leven van Vincent van Gogh laat zien.

Graag gelezen worden ook zijn dagboeken. De bekendste is Goede Genade, dat al negen keer werd herdrukt. Verder is hij auteur van de populaire Tienerbijbel, waarvan tot nu toe 30.000 exemplaren werden gedrukt. Samen met zijn vrouw Marian maakte Willem ook inspirerende producten voor echtparen: de Hemels Huwelijk Kalender en het boek Hemels Huwelijk. En een heldere uitleg over het fundament van genade geeft zijn boek Zeker weten!

In 2019 kwamen ze met zeven cadeauboekjes: Aan jou is alles mooi – over hoe God jou ziet; The Passion – over waarom Jezus uniek is en wat het kruis betekent; Moeders met hoop – over hoe kostbaar en krachtig moeders zijn; Vaders vol wijsheid – over hoe waardevol vaders met ontzag voor God zijn; Lang zal je leven! – over ouder worden; 100% Genade – wat de kracht daarvan is; Troost – omdat je niet alleen bent. Nieuwe titels zijn in voorbereiding.

Willems eerste roman verscheen februari 2020, Markus, over een vijftienjarige verzetsstrijder die ooggetuige is van de gebeurtenissen rondom Jezus in Israël. Het is een boek voor jongeren en volwassenen.

Sinds 2017 geven Willem en Marian hun boeken zelf uit via uitgeverij The Grace Factory.
Zie boeken.

Marian de Vink (1960) heeft als uitgever de dagelijkse leiding van The Grace Factory. Ook verzorgt ze de vormgeving van alle boeken en andere uitingen. Tussen 2013 en 2020 gaf ze samen met Willem ongeveer 30 Hemels Huwelijk Seminars. Verder schreef ze meer dan 40 korte bemoedigingen voor echtparen: de Hemels Huwelijk Hugs.

Willem en Marian trouwden in 1980, hebben drie volwassen kinderen en drie kleinkinderen. Hun woonplek is op het Noordereiland in hartje Rotterdam. Ze reizen allebei graag om nieuwe landen en culturen te ontdekken. Ook wandelen ze veel. Marian houdt van koken en familie en vrienden laten genieten van lekker eten.  Ze gebruikt veel seizoensproducten uit de pluktuin van Rotterdam-Zuid. Daarnaast probeert ze graag de Chinese en Arabische keuken uit. Willems hobby is zijn roeping, wat ook zijn werk is. Daarnaast houdt hij van muziek luisteren, lezen en kunst bekijken. Zijn favoriete muziek, boeken en kunst vind je in zijn lijstjes.

Wil je op de hoogte blijven van de inspirerende activiteiten van Willem en Marian de Vink of hen ondersteunen? Kijk bij support en meld je aan voor de nieuwsbrief.