Over ons

Willem en Marian de Vink zijn bedreven in creatieve communicatie: spreken voor groepen, schrijven, tekenen, ontwerpen. Ze geven met hun talenten onafgebroken uitdrukking aan hun liefde voor Jezus. Hun boeken gaan de hele wereld over en ze verzorgen spreekbeurten en trainingen in binnen- en buitenland. Daarin worden ze bijgestaan door een groep trouwe supporters…

Willem en Marian worden geïnspireerd door Jezus Christus. Creatieve middelen inzetten om zoveel mogelijk mensen te verbinden met Hem, daar is het hen om te doen. En daar zoveel mogelijk mensen bij inschakelen.

Ze hebben The Grace Factory opgezet voor hun activiteiten en stichting Wereldtaal opgericht om hun initiatieven mogelijk te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat Gods genade mensen leert om van zichzelf en van anderen te houden. Ze zien het gebeuren – en daar gaan ze voor!

Boeken
Willem Hij heeft veel succesvolle boeken op zijn naam staan, die door zijn vrouw Marian werden vormgegeven.
De bekendste is het stripboek Jezus Messias, dat wereldwijd wordt gelezen en tot nu toe al in meer dan 140 talen werd uitgebracht. Verder bijvoorbeeld diverse dagboeken (Goede Genade is de bekendste) en de Tienerbijbel. Het boek Hemels Huwelijk, dat hij samen met zijn vrouw schreef, en Zeker weten! over het fundament van genade, een serie prachtige cadeauboekjes en zijn debuutroman Markus.

Sinds 2017 geven ze hun boeken uit in eigen beheer via The Grace Factory. Zie boeken.

Spreekbeurten
Willem geeft spreekbeurten voor uiteenlopende doelgroepen in binnen- en buitenland, over alle onderwerpen die je hier op zijn website vindt (Inspiratie, Artikelen). Vooral identiteit, genade, ontspannen leven en het fundament van het geloof zijn favoriet. Zijn voordrachten worden gekenmerkt door een heldere, eerlijke en doorleefde boodschap.

Willem en Marian leiden ze elk jaar een groepsreis naar Israël.

Spreekbeurten aanvragen. Preken beluisteren.  Preken bekijken. Israëlreis.

Website
Op deze website vind je naast actuele informatie ook Willems Inspiratie (dagteksten voor meerdere jaren) en meer dan 40 van zijn Artikelen.

Ontvang je zegen uit het werk van Willem en Marian de Vink?

• Wil je hun supporter worden en helpen om volop door te gaan?

• Leef mee via hun nieuwsbrief (vraag hem hier aan)

• Doneer een gift of geef een vaste bijdrage via hun stichting Wereldtaal: NL42 RABO 0355 7005 30

“Wij geloven dat de invloed van Jezus individuen, huwelijken en complete gemeenschappen gezond kan maken. We zien in ons werk de transformerende kracht van zijn genade.”
(Willem en Marian de Vink)

Ontwikkeling
Willem (geboren in 1957) begon al jong met spreken, schrijven en tekenen. De Jezus-strips die hij als tiener maakte (verzameld in het boek Stripverhaal Wereldtaal) deelde hij uit aan zijn klasgenoten. Zijn godsdienstleraar vroeg hem om de les te gaan verzorgen. Zo begon hij zijn loopbaan als publicist en prediker.

Van 1972-1989 werkte hij voor stichting Jong en Vrij, die toen geleid werd door evangelist Nico van Biljouw. Willem werd als illustrator en vormgever  ingezet, maar was al snel ook hoofdredacteur en uitgever. Meer dan tien jaar was hij verantwoordelijk voor het maandelijkse magazine Jong en Vrij, de jaarlijks terugkerende Jong en Vrij Schoolagenda en het evangelisatieblad Tegenstroom, dat onder scholieren werd verspreid en ook in het buitenland verscheen. Tegelijkertijd was hij leraar aan de Jong en Vrij Trainingsschool, een interne opleiding met gemiddeld 60 studenten per jaar. Hij leidde de opleiding twee jaar en voorzag die van specialisaties in creatieve communicatie en zending. Daarnaast organiseerde hij het lerarencontact voor christen-leerkrachten uit het hele land. Ook werd hij oudste in de gemeente Jong en Vrij, die in 1978 door Nico van Biljouw was opgericht.

Willem trouwde in 1980 met Marian van der Sprong, met wie hij drie kinderen kreeg. Het gezin woonde in de leefgemeenschap van Jong en Vrij in gebouw Vredeheim in Rockanje.

In 1989 verlieten zij Jong en Vrij. Willem ging werken als freelance spreker voor kerken, studentenverenigingen, jeugdevenementen en conferenties en als journalist en illustrator voor dagbladen, uitgevers, reclamebureaus en televisie. Marian ontwikkelde zich als professioneel grafisch vormgever.

Willem en Marian richtten stichting Wereldtaal op, waar vanuit hun werkzaamheden ondersteund konden worden. Willem stopte namelijk al snel zijn commerciële werk, om een stripverhaal over het leven van Jezus te gaan maken met de visie dat de strip een wereldtaal is. Het stripboek Jezus Messias verscheen in 1993 en wordt sindsdien in steeds meer talen uitgebracht.

In 1994 startte Willem samen met André Veen Heavenly Quality. Onder dit label voor jonge christenen werden door stichting Opwekking magazines, boekjes, cd’s en andere materialen uitgebracht.
Met vrienden van Jong en Vrij en andere kerken ontwikkelde Willem tussen 1991 en 2001 het jongerenprogramma van de Opwekking Pinksterconferentie tot een compleet jeugdfestival, het HQ Event.

Willem was van 1979-2006 medewerker van de conferentie en het blad van stichting Opwekking.

Willem initieerde ook de landelijke actie Klas 2000. In samenwerking met Agapè, Opwekking, Tiener Toekomst, Youth for Christ en de EO kwam een project op gang om scholieren bekend te maken met de betekenis van Pasen. Honderden kerken adopteerden scholen in de wijk. Meer dan een half miljoen scholieren ontvingen in 1996-97 HQ materialen en stripboekjes Jezus Messias.

In dezelfde tijd gaf hij onder de noemer HQ trainingen in spreken, schrijven en tekenen. In 2002 richtte Willem de HQ School voor Bijbel en Kunst op, een interne eenjarige opleiding die tot 2015 zou bestaan.

Van 2000 tot 2004 werkte hij bij stichting Agapè (Campus Crusade for Christ), waarvoor hij visie voor de stad ontwikkelde. Hij was er twee jaar nationaal directeur.

Willem en Marian werkten daarna tussen 2007 en 2016 mee met wat voorheen Jong en Vrij heette (nu Redemption Church) om een aantal nieuwe kerken  te stichten. Zij waren anderhalf jaar interim-voorgangersechtpaar van de gemeente in Den Haag.

Willem wordt sinds zijn tienertijd uitgenodigd om te spreken in kerken, voor studentenverenigingen en allerlei groepen, om een inspirerende boodschap te brengen of bijbelstudie te geven.

Het echtpaar werkt regelmatig in het buitenland. Ook leiden ze groepsreizen door Israël.

Sinds 2017 werken ze zelfstandig onder de naam The Grace Factory.

Willem en Marian de Vink hebben al heel wat generaties geïnspireerd. Ze hebben ook weer nieuwe generaties op het oog. Ze werken vanuit hun organisatie The Grace Factory en krijgen support voor hun dagelijkse voorzieningen en voor speciale projecten vanuit hun stichting Wereldtaal.

Publicaties
Willem publiceerde in 1972 als veertienjarige zijn eerste strips in de bladen Jong en Vrij en Aktie. Die stripverhalen zijn gebundeld in het luxe album Stripverhaal Wereldtaal. 

Niet lang daarna begon hij ook te schrijven.
Van zijn hand verschenen tot nu toe zo’n dertig boeken, die hij zelf illustreerde.

Een van zijn eerste boeken was het stripverhaal Jezus Messias, dat een enorm project werd. Willem en Marian hebben het boek van begin af aan gratis beschikbaar gesteld voor doeleinden die stroken met hun visie. Het wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt voor evangelisatie, onderwijs en het starten van nieuwe kerken. Het beeldverhaal over Jezus wordt ook nog eens over de hele wereld door tienduizenden mensen bekeken op filmpjes via internet. Van de boeken zijn op dit moment naar schatting zo’n 1,8 miljoen exemplaren uitgebracht in meer dan 140 talen. In ons land is het stripboek beschikbaar in het Nederlands, Engels, Chinees en Arabisch.

Door de jaren heen schreef hij meer dan 30 kinderliedjes voor kindertheater Simon en Zo.

Veel media-aandacht kregen naast het stripboek zijn autobiografie Getekend, waarin hij de scheiding van zijn ouders beschrijft, en Dit is liefde, Vincent, waarin hij de invloed van Jezus in het leven van Vincent van Gogh laat zien.

Graag gelezen worden ook zijn dagboeken. De bekendste is Goede Genade, die al negen keer werd herdrukt. Verder is hij auteur van de populaire Tienerbijbel, die ook alweer zes keer is herdrukt en ook in het Frans en Duits werd uitgebracht.
Samen met zijn vrouw Marian maakte Willem inspirerend producten voor echtparen: de Hemels Huwelijk Kalender 52x Samen en het boek Hemels Huwelijk. Een heldere uitleg over het fundament van genade geeft zijn boek Zeker weten!

In 2019 kwamen ze met zeven cadeauboekjes: Aan jou is alles mooi – over hoe God jou ziet; The Passion – over waarom Jezus uniek is en wat het kruis betekent; Moeders met hoop – over hoe kostbaar en krachtig moeders zijn; Vaders vol wijsheid – over hoe waardevol vaders met ontzag voor God zijn; Lang zal je leven! – over ouder worden; 100% Genade – wat de kracht daarvan is; Troost – omdat je niet alleen bent.

Willems eerste roman verscheen begin 2020, Markus, over een vijtienjarige verzetsstrijder die ooggetuige is van de gebeurtenissen rondom Jezus in Israël.

Ze geven hun boeken zelf uit via uitgeverij The Grace Factory.
Zie boeken.

Marian de Vink (1960) heeft als uitgever de dagelijkse leiding van The Grace Factory. Ook verzorgt ze de vormgeving van alle boeken.
Samen met Willem geeft ze Hemels Huwelijk Seminars. Verder schreef ze meer dan 40 korte bemoedigingen voor echtparen: de Hemels Huwelijk Hug.

Willem en Marian trouwden in 1980, hebben drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Hun woonplek is op het Noordereiland in hartje Rotterdam.
Ze reizen allebei graag om nieuwe landen en culturen te ontdekken. Ook wandelen ze veel. Marian houdt van koken en mensen laten genieten van lekker eten. Haar favoriete kookboeken zijn die van Ottolenghi en Donna Hay. Ze gebruikt graag seizoensproducten uit de pluktuin van Rotterdam-Zuid. Daarnaast probeert ze graag de Chinese keuken uit. Willems hobby’s zijn muziek luisteren, lezen en kunst bekijken. Zijn favorieten vind je in zijn lijstjes.

Wil je op de hoogte blijven van de inspirerende activiteiten van Willem en Marian de Vink of hen ondersteunen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.